Viratges incendiaris

El Republicà, Desembre 22, 2021

«Dretes i esquerres a Espanya i a Catalunya  s’han de responsabilitzar del Bé Comú de la gent».

El sector polític insubmís que és l’independentisme, es manifesta. Ara es planta cara a l’adversitat que significa haver de veure com la Justícia resolt conflictes amb criteris polítics que incendien la convivència lingüística. També és incendiari el fet de l’alça dels preus des aliments i dels serveis essencials com llum i gas  que tant agrada als especuladors  i es posin per damunt de les possibilitats econòmiques de les fràgils economies dels treballadors. Arribem a la violència de la misèria.

Que el poble hagi de  sortir al carrer per protestar i manifestar el seu enuig republicà amb la política que s’impulsa des del Madrid monàrquic és prou significatiu del malestar que certes decisions i també inaccions de l’Estat han produït a la societat catalana. Fer mal a  Catalunya no és quelcom que preocupi als polítics de la dreta espanyola.

Espanya i els dirigents polítics unionistes es fiquen amb l’ensenyament del català i la immersió lingüística, però no plantejaran mai un referèndum sobre les centrals nuclears que depenen d’empreses elèctriques, ni com abaixar el preu dels combustibles  d’on l’Estat treu un  bon grapat de diners en forma d’impost especial o també l’especulació dels preus de l’energia elèctrica.

L’esquerra i la dreta estan dividides, encara que no ho sembli quan les dretes ataquen les esquerres amb la màxima demagògia. Però els atacs a la comunitat lingüística catalana, que no creiem sigui un joc per distreure i confondre l’opinió pública, demostren que els falten motivacions per pensar i presentar programes  d’acció política adequats amb solucions possibles i viables, democràtiques i pacífiques pels temps que vivim i de respecte a la llengua pròpia i nacional dels catalans.

S’enfronten ara en política els canvis útils i els objectius sectaris i oligàrquics. És l’anticapitalisme pràctic contra el confusionisme i l’egoisme de les dretes espanyoles que es consideren cridades a fer bona política, socialment la hegemònica, que és la única que les justifica davant llurs electors. D’aquesta situació són responsables els aparells dels partits més que els seus líders per la pretensió de dirigir una política elitista i de laboratori, sense comptar amb l’opinió ciutadana.

Dretes i esquerres a Espanya i a Catalunya  s’han de responsabilitzar del Bé Comú de la gent en lloc de disputar el millor conflicte per incendiar la convivència com venia fent  Ciutadans des de la seva fundació a Catalunya com a partit anticatalanista, sense cap projecte ni intenció de diàleg.

Les mentides i la desmesura amb que es reivindiquen les dretes espanyoles contra el suposat  nazisme català, que és la imatge que volen donar de Catalunya com si fóssim un poble amant del totalitarisme, són la mostra de l’odi que existeix  de segles entre els oligarques i cacics espanyols contra Catalunya, l’enemic a abatre i fer desaparèixer.  Junts va fer molt bé de formalitzar denuncia judicial contra aquesta manera de produir-se.

Les dretes espanyoles no pensen en el dany que està fent a la societat espanyola amb les seves mentides. Entren però en el descrèdit en que volen fer caure la gent catalana. Practiquen la política de la frivolitat. La mesquinesa forma part avui del seu ADN com energia per arribar a la victòria destruint la Catalunya que consideren el seu enemic.

#politicatalana #politicaespanyola #periodisme #elrepublicà #democracia #independencia #procés #govern #catalunya