Totalitaris diuen totalitaris als demòcrates

El Republicà, Desembre 19, 2021

«Les dretes espanyoles necessiten prestigiar-se atacant Catalunya i desacreditant tant l’independentisme com el socialisme».

La Inversió de termes i conceptes en política està a l’orde del dia. A la plaça del Parlament, davant de la porta  VOX amb pancartes que els identifica, escridassen Pere Aragonès i diputats que surten de l’hemicicle. Posen l’Himne nacional espanyol a tota veu i criden <<Garriga presidente>>.  El carrer en mans de VOX es veurà més vegades. Volen els carrers per ells. L’agitació reaccionària és la via populista pe excel·lència.

Ignacio Garriga ha dit clarament  en seu parlamentària que vol el 155 a Catalunya, com va fer també Pablo Casado en la seva darrera visita a Barcelona. Acusa el govern de totalitaris. L’objectiu ara és suprimir la Generalitat i la actual autonomia de Catalunya, acabar amb l’autonomia.  El problema català el volen resoldre aplicant la llei del silenci i l’extinció del català. Què fàcil és dir que l’independentisme és totalitari. De què serveixen doncs les eleccions per aquesta gent?

Per ara el que estan fent, amb l’excusa de Canet de Mar és trencar la convivència social i promoure el conflicte. Necessiten el conflicte social a Catalunya per conquerir vots a Espanya. Segueixen amb la política d’enfrontar Espanya amb Catalunya. És això també el que vol Pedro Sánchez, el president que fa parlar els seus ministres i no es mulla?

També s’han proposat enfrontar els catalans i fer seva la classe obrera que és el calador de vots de l’extrema dreta a tota Europa. Criden els treballadors a fer front a la immigració estrangera per defensar els seus llocs de treball. Encara doncs més conflicte social per guanyar.

VOX no vol la república catalana, ni els segadors ni la sardana. No els interessa res del català, de la cultura d’aquesta terra. Només coneixen el castellà d’acord amb la versió oficial   de la història, segurament seguint el que diuen l’escriptor compromès amb la dreta anticatalana Mario Vargas Llosa i un polèmic Fernando Sabater, amb la proximitat de la diputada rebel del PP Cayetana Àlvarez de Toledo.

Ara, tan PP com VOX s’agafen a l’objectiu de Ciutadans de destruir Catalunya tot el possible, sigui quina sigui la via. La judicial no els està anant gens malament. L’èxit més brillant del PP va ser la declaració d’anticonstitucionalitat el 2010 de part de l’Estatut de Catalunya, i l’aplicació del 155 el 2017 destituint el president de la Generalitat i dissolent el Parlament de Catalunya.

Ignacio Garriga de VOX voldria emular i superar  la voluntat repressora del PP del 2017 amb el vist i plau del PSOE. Ara es tracta tant d’il·legalitzar els partits independentistes com de portar a la presó l’actual govern de la Generalitat.

Els patriotes espanyols esperen que els tribunals els facin la feina de suprimir els resultats electorals catalans com va fer Mariano Rajoy i acabar amb l’independentisme.

VOX en realitat el que vol és tenir net el camí a Catalunya per fer la guerra política als socialistes a tota Espanya i guanyar posicions davant el PP. Com Marine Lepin volen el futur per ells i defensar el nacionalisme espanyol a Europa.

La defensa catalana de la immersió lingüística és ara el cassus belli triat per demostrar que la via espanyola és la que s’imposa a Catalunya, de manera que està amenaçada la supervivència de la immersió lingüística a mida que els herois del Ciutadans, PP i VOX vagin posant demandes contra la immersió lingüística a les escoles.

Les dretes espanyoles necessiten prestigiar-se atacant Catalunya i desacreditant tant l’independentisme com el socialisme. El 2023 està a prop i Catalunya és un bon camp de batalla per guanyar simpaties a Espanya. És lamentable que les dretes espanyoles vulguin fer la seva sort amb enfrontaments i conflictes. No mereixen Catalunya. Justifiquen plenament el desig independentista.

#politicatalana #politicaespanyola #periodisme #elrepublicà #democracia #independencia #procés #govern #catalunya