Suposats liberals radicals contra el català

El Republicà, Gener 21, 2022

«Qui és colpista i botxí aquí? Els catalans ben segur que no».

Novament veiem les restes de Ciutadans buscant protagonisme amb el tema del català i mirant de guanyar electors. Es diuen liberals, però veient com tracten el món català noi ho són per què maulen fort no respecten els drets lingüístics de Catalunya que li reconeixen els Convenis del Consell d’Europa, l’Estatut, la llei de normalització lingüística i altres normes, a més del costum educatiu favorable a la immersió lingüística.

Ara venen amb amenaces contra els funcionaris de l’educació catalana dient-los que perdran la feina si no acaten el 25% del castellà. L’objectiu és conegut: difondre la por a quedar-se sense feina i obtenir la submissió d’aquesta manera. Volen fer de Catalunya un poble mesell que parli castellà i abandoni el català que per a ells i VOX ha de ser llengua morta.

El fet de que a França s’hagi aprovat una llei  a proposta de diputats bretons facilitant la immersió lingüística a les escoles i que l’Estat es faci càrrec de les despeses d’ensenyament dels estudiants no pertanyent a les minories regionals que gaudiran legalment de la protecció de l’Estat, ha resultat quelcom estrany i a ignorar. No interessen als falsos liberals els exemples que els contradiuen.

Però els diputats de C’s també saben, per què és públic, que hi ha un informe del Consell d’Europa  sobre Espanya amb data 31 de març de 2021, d’acord amb la Carta sobre minories regionals i lingüístiques, parlant del problema de la llengua catalana que  en sana democràcia no permet aplaudir la iniciativa de portar el català al jutjat per imposar-li el castellà.

La fòbia anticatalana de Ciutadans és considerable i preocupant. Competeixen ara amb el PP i VOX per mirar de sobreviure políticament. És segur que no han llegit ni els interessen les paraules de Marcelino Menéndez i Pelayo sobre el català en ocasió dels primers jocs florals el segle XIX. Tampoc els interessa el que hagués dit Cervantes sobre el català.

Per aquesta gent, lamentablement continua essent considerat el català com “lengua de perros”. Qui és colpista i botxí aquí? Els catalans ben segur que no. Tampoc volen veure que som en un món on tot se sap en qüestió de segons i que el regne d’Espanya és membre d’institucions favorables a la pluralitat lingüística i la diversitat.

#politicatalana #politicaespanyola #periodisme #elrepublicà #democracia #independencia #procés #govern #catalunya