Segueixen doscutint per l’hegemonia

El Republicà, Maig 9, 2022

«Les dretes espanyoles no tenen res a parlar amb els catalans. No volen sentir cap reivindicació».

Fa molt de temps que veiem les dretes fent els impossibles per que fracassin els governs d’esquerres o situats a la centralitat. No han superat que Pedro Sánchez hagi pogut obtenir la cessació de Mariano Rajoy.

Els catalans per les dretes espanyoles som colpistes que ara anem de víctimes. El referèndum declarat il·legal de l’1 d’octubre 2017 va ser avaluat com un cop d’Estat    contra l’ordre constitucional i la unitat d’Espanya.

Les dretes espanyoles no tenen res a parlar amb els catalans. No volen sentir cap reivindicació. Per les dretes no hi ha més diàleg que el que estableixen els tribunals de la repressió. El nou líder del PP Núñez Feijoo no ha variat la doctrina oficial.

Però aquestes dretes a les que hem d’afegir VOX i el que queda del C’s, saben que existeix una majoria contrària a la unitat d’Espanya imposada per la dictadura franquista. La majoria parlamentària contra la dreta continua sent àmplia, diu el catedràtic  de Dret Constitucional Javier Pèrez Royo en el seu article sobre La inèrcia de l’estat profund que publica el diari Ara del diumenge 1 de maig.

Les dretes espanyoles, el PP en particular, vol tornar a ser el partit hegemònic. No creiem que els importi el joc brut doncs curiosament en el cas de l’espionatge polític no apareixen noms del PP. Pot sr la ex vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaria hauria d’explicar alguna cosa.

Ara ens diuen que el govern espanyol també ha sigut espiat i s’ha avançat en portar el tema al jutjat. No diuen res de possibles presumiblement investigacions internes al CNI. Sentirem versions oficials i veurem si les gestions per identificar responsables  acaben sent infructuoses. No hi ha perspectiva de dimissions. Ningú vol ser culpable de res. La transparència no ha donat cap resultat I el president segueix en silenci, per què?

#politicatalana #politicaespanyola #periodisme #elrepublicà #democracia #independencia #procés #govern #catalunya