Reformar sense saber que es vol reformar

El Republicà, Desembre 19, 2021

«La família Borbó encara no s’ha adonat que són una monarquia restaurada per el dictador per donar millor imatge davant els guanyadors de la 2ª Guerra Mundial».

Les enquestes diuen que hi ha un 70% de ciutadans que volen es reformi la Constitució, però no aclareixen que volen que es reformi exactament. No se sap si volen una democràcia més sòlida o els molesta anar a votar.

 No se sap si volen una República en lloc de la Monarquia actual   i acabar amb els privilegis i immunitat constitucional dels reis espanyols.

Existeix un repudi al règim del 78 que es considera perjudicial pel desenvolupament de les minories nacionals existents al territori de l’Estat, no considerant l’autodeterminació com un acte de llibertat d’expressió.

El discurs de la ruptura és més fort avui entre els sectors independentistes de Catalunya i el País Basc, mentre seguim mantenint la constitucionalment imposada Monarquia parlamentària.

Ningú no es creu que el rei no es fiqui en política i no intrigui ni conspiri. El 3 d’octubre 2017 va mostrar el seu veritable caràcter i objectiu que dona sentit a la monarquia borbònica que va renovar el rei emèrit avui centrat en la corrupció que se li ha descobert.

També s’ha descobert que Joan Carles I disposava de diners per pagar la transició i va donar diners a Adolfo Suárez per què es retirés de la política i no creés el CDS.

Dona la sensació que la Monarquia menysprea els ciutadans per que defuig actes on no hi hagi  tarima i taula de separació amb els que han anat a escoltar el seu discurs, el que llegeix i no se sap qui l’ha redactat. Aquest rei si se sap que no és intel·lectualment  creatiu ni donat a la literatura. Per què no seuen entre el públic quan van al Teatre?

A ningú se li ha acudit actuar amb la monarquia estil les PAH. Pancartes   a la mà i presentar-se a la Zarzuela exigint explicacions del que fa aquest rei i plantejar-li, amb l’educació que es vulgui, que no pot continuar la monarquia a Espanya i menys amb les facultats de que disposa constitucionalment.

Per Pedro Sánchez el tema de la monarquia queda apart i dona prioritat a resoldre els problemes econòmics i la pandèmia que no s’atura. Sánchez ha de pensar pon posar els 19.000 milions que ha obtingut fins ara dels Fons Europeus, aguantant totes les pressions que rep per decantar diners a una banda i a una altra.

La direcció de l’Estat segueix en mans del rei i aquest fuig dels canvis que es demanen des de fora del govern que les enquestes no concreten. Fins ara  les proposades Comissions parlamentàries no han passat  la primera votació. La monarquia està protegida a les càmeres parlamentàries pels partits majoritaris

La monarquia s’ha lliurat doncs de tota ofensiva contrària amb independència del que diguin les enquestes a favor del republicanisme. Tampoc interessa al govern de l’Estat tocar res mentre no es tanqui la carpeta judicial oberta contra el Rei emèrit a Espanya i a Suissa, a la que hem d’afegir la de Londres a demanda de la seva novia i ex amant Corinna Larsen.

La  Monarquia ha subordinat a la Corona el principi representatiu i en temps de crisi dona molt que pensar l’opulència i nivell de despesa de la Casa Reial i la família també reial. El Rei Felip VI és la pedra angular del sistema, garant de l’ordre i de la defensa de la nació espanyola que se sobreposa a la sobirania dels pobles.

La família Borbó encara no s’ha adonat que són una monarquia restaurada per el dictador per donar millor imatge davant els guanyadors de la 2ª Guerra Mundial i com diu el professor Javier Pérez Royo, aquesta  monarquia restaurada per segona vegada en la dinastia dels Borbón va dirigir l’operació de transitar de les Lleis Fonamentals franquistes a la Constitució de 1978, instaurant una democràcia subordinada a la restauració de la Monarquia.

Cal aclarir que es reforma. Però com diu Pérez Royo el principi de legitimitat democràtica no pot estar subordinat al principi monàrquic fet políticament impossible la reforma de la Constitució, convertint las monarquia en un obstacle insalvable per la democràcia com va passar abans de 1931.

#politicatalana #politicaespanyola #periodisme #elrepublicà #democracia #independencia #procés #govern #catalunya