Però què volien investigar?

El Republicà, Maig 10, 2022

«La dictadura era una situació assumida. Però l’espionatge actual fa que el govern de l’Estat miri a un altra costat i traslladi el problema a tercers».

El PSOE ha dit no a la Comissió d’Investigació de les escoltes. No convé que es vulgui saber massa. Els secrets d’Estat han de quedar ben guardats. Res no pot transcendir del que fa el CNI i les clavegueres de l’Estat.

Trobaríem normal la intervenció judicial per investigar el que realment ha passat si el poder judicial pogués desenvolupar la seva activitat investigadora sense cap mena de dificultat. Ara es veurà on pot arribar la justícia quan es tracte d’assumptes d’Estat.

Ara veurem si existeix de veritat la igualtat davant la llei i no hi ha discr9iinacions per raons d’ideologia política, doncs la ministra de Defensa havia admès en sessió parlamentària que eren espiats els independentistes

El govern espanyol ha denunciat l’espionatge a que ha sigut sotmès per tercers. Però no aclareix res de l’espionatge a l’independentisme ni el sotmet a investigació judicial. Pot ser no li convé que el tema vagi més endavant.

Al govern espanyol li preocupa la legislatura i veure si poden repetir abans de que arribi el PP al poder i desfaci tot el que han fet aquests socialistes. El desastre es pot accelerar si ara anem a unes eleccions anticipades.

El desastre polític per l’arribada  al poder de l’Estat del PP amb VOX al costat seria agafaria la dimensió de catàstrofe a patir del moment que VOX pressioni per il·legalitzar l’independentisme i tancar TV3, a més d’exigir el castellà com única llengua vehicular a l’ensenyament a Catalunya.

Sabem que hem sigut espiats. Sabem que ens seguiran espiant. Faríem millor portant a dinar els espies per que no s’equivoquin a l’hora de fer els informes. Al menys és el que feia José Maria Gil Robles quan venia a Barcelona i portava el policia que tenia assignat de vigilància a dinar amb ell a l’Hotel Ritz.

La dictadura era una situació assumida. Però l’espionatge actual , amb els drets humans reconeguts fa que el govern de l’Estat miri a un altra costat i traslladi el problema a tercers que no se sap si arribaran a descobrir alguna cosa. Ara ningú sabrà res i tothom negarà haver fet res. Pot ser tot quedi en un maquillatge i una desconfiança com mai entre els polítics catalans i els espanyols.

#politicatalana #politicaespanyola #periodisme #elrepublicà #democracia #independencia #procés #govern #catalunya