Pacificar Barcelona vol dir degradar Barcelona

El Republicà, Gener 10, 2022

«La possible manipulació de la intenció de vot es descobreix veient que Maragall està molt més ben considerat que Colau».

Pensàvem que només era una inculta la Sra. Alcaldessa de Barcelona quan va dir el passat 25 de Desembre que havien afusellat el President Francesc Macià. Pot ser va tenir un lapsus en la seva intel·ligència o el lapsus el va produir una mala informació. Però la bestiesa la va dir i aquesta passa a la història dels nyaps de l’Alcaldessa.

L’Ajuntament s’ha inventat el terme pacificació per identificar els canvis de mobilitat imposats i les denominades illes que segons diuen millora la vida social i els espais de vianants. Només cal veure com han deixat la Via Laietana i el carrer Pelai per posar-se a tremolar del que són capaços de fer els savis d’aquest Ajuntament.

Les restriccions de circulació tampoc han solucionat res, ans al contrari. L’emissió de gas de carboni ha sigut superior en ocasió de reduir la velocitat per què accelera la combustió i el consum d’energia. A més han creat zones de col·lapse que perjudiquen els veïns dels habitatges per la contaminació que emeten.

La despesa compromesa per fer l’ampliació del tramvia de la diagonal beneficiarà un negoci privat que està traient uns magnífics rendiments. L’alcaldessa no vol recordar que la població va dir no al tramvia i a la remodelació de la diagonal i l’alcalde Hereu va perdre les següents eleccions. No li convé que la ciutadania opini el contrari del que ha decidit.

L’alcaldessa practica l’intervencionisme a tots els sectors que li permet la Carta Municipal, i no reconeix que l’electorat en més del 48% li està ara en contra. Raons: La inseguretat, les dificultats per accedir a habitatges, la gestió insatisfactòria.

La intenció de vot baixa per molt que digui el CIS municipal que l’alcaldessa té assegurat un 14,8% al seu favor contra només el 10,2% ERC que encapçala Ernest Maragall. Però la possible manipulació de la intenció de vot es descobreix veient que Maragall està molt més ben considerat que Colau. Colau sap que els 176.000 vots de 2015 ara li perillen.

Encara més quan se sap que el Primavera Sound se’n va a Madrid i la corresponent subvenció ha sigut inclosa en els Pressupostos generals de l’Estat amb el somriure complaent del Ministre de Cultura Miquel Iceta.

Colau i el seu equip acumulen errors, defectes i  espantada d’inversions com ha passat amb els Hotels  AC i una despesa municipal que no és clar es destini a resoldre els problemes de la Ciutat i a fer les inversions que es necessiten sobretot en el tema de l’habitatge social. Amb tot això qui ha sortit guanyant ha sigut L’Hospitalet de Llobregat  regida per Núria Marin, també presidenta de la Diputació Provincial.

Com al principi del seu mandat, la alcaldessa va en retard. La seva substitució ara serà imprescindible el 2023 per assegurar un bon govern de la ciutat, a més de que tampoc es perdi l’Hermitage a Barcelona.

Ara és urgent assegurar seguretat jurídica als emprenedors, com el cas de les terrasses que ha sigut la política de l’ara si, ara no, creant incertesa econòmica i més descontentament.   Amb defensar els okupes no n’hi ha prou per justificar l’àlcaldia.

#politicatalana #politicaespanyola #periodisme #elrepublicà #democracia #independencia #procés #govern #catalunya