Objectiu eliminar el català

El Republicà, Gener 10, 2022

«El castellà està sent utilitzat com excusa per justificar atacs contra Catalunya».

El tema de l’idioma s’ha convertit en un nou camp de batalla contra Catalunya en nom de la defensa el castellà. Un relat fictici, uns jutges que desconeixen la realitat per què a més no han fet cap reconeixement presencial i s’han posat a destruir la immersió lingüística. L’objectiu però és l’escola catalana per què els estudiants acaben parlant i escrivint el castellà tant be o millor que el català.

Canet de Mar, Cubelles i ara Vila-seca, han rebut les sentències del TSJC que obliguen a trencar el model d’escola catalana i la immersió lingüística per fer content un reclamant patrocinat i promogut per l’Asamblea por una Escuela Bilingüe, vinculada a l’extrema dreta si considerem que la dreta espanyola és tota extrema dreta.

Aquesta dreta espanyolista el  que en realitat es proposa és  destruir l’escola inclusiva  i no respectar la llibertat d’ensenyar i de parlar en català.  Ara fan aflorar també el “no entiendo el catalán, hábleme en español o no puedo atenderle” a botigues, serveis, jutjats, bars i restaurants.

A més conflicte, més possibilitats de poder per els castellanoparlants residents a Catalunya si aconseguíssin aixecar contra els catalans aquesta majoria que diuen tenir. Guerracivilisme és el que es veu en aquesta gent.

Aquesta entitat que parla de bilingüisme està contra els idiomes estrangers i el progrés plurilingüístic dels  estudiants si no hi ha davant el castellà en paritat de condicions amb el català. I han començat amb el  25%. Està per veure quina serà la següent passa contra el català i l’escola catalana.

Volen súbdits, no ciutadans diu Anna Jelonch al diari Ara  del passat 27 de desembre de 2021, en un article que afirma que l’atac al català és per què som escola. No han comptat amb els drets dels infants a decidir el seu ensenyament, no compte per tant l’opinió dels estudiants.

Es tracta d’imposar el castellà a tothom amb l’excusa  d’un partidari de la llengua vehicular espanyola que ara vol l’equivalència entre castellà i català, judicialitzant el conflicte impulsat per interessos polítics.

Ara l’associació AUE s’ha convertit en un grup de pressió que té el suport de Pablo Casado contra la immersió lingüística que es tracte de destruir per la via judicial.

S’ha arribat a la imposició judicial sense que hi hagi hagut cap diàleg amb pares de família, docents i estudiants, ni s’hagi seguit el camí protocol·lari. L’objectiu és clar: fer caure el català i imposar per la via judicial el domini del castellà sobre la llengua i la cultura catalanes. No volen que el jovent pensi en català i s’han proposat fer desaparèixer l’esperit lliure trencant el consens social, com diu  la Doctora   en Ciències de l’Educació Anna Jelonch.

El castellà està sent utilitzat com excusa per justificar atacs contra Catalunya. És la veu de la intransigència i la intolerància que enfronta els pobles i genera conflictes que procura seguin insalvables. Busquen crear problemes d’ordre públic.

El seguit de resolucions judicials és mostra d’una guerra sense treva contra l’escola catalana i el català

Estan contra el català a diferència del que pensava Cervantes un dels pares de la llengua castellana impulsada per Alfonso X i Antonio de Nebrija que va fer la gramàtica castellana d’un idioma derivat del llatí. Per què doncs això?  Per què voler fer desaparèixer Pompeu Fabra, Albertí o el Diccionari de l’Institut d’Estudis Catalans?

El següent problema està en el cost de l’exigència de canviar els programes educatius i mantenir la pau contra les protestes que es produiran amb tota seguretat tant d’estudiants com de pares. Es demostra que la llei pot obrir processos conflictius i injustos segons com s’apliqui  o interpreti per els tribunals.

El més lamentable és l’esperit hegemònic tenyit de nacionalisme espanyol  amb que es presenta la guerra contra l’escola catalana. Finalment s’hi  ha afegit a la batalla el Diputat de C’s Sr. Carrizosa que ja amenaça amb querelles  dient que hi ha prevaricació en la posició adoptada per la Generalitat i la resistència dels centres educatius.

#politicatalana #politicaespanyola #periodisme #elrepublicà #democracia #independencia #procés #govern #catalunya