Nous lideratges per l’independentisme

El Republicà, Gener 16, 2022

«En pocs mesos sabrem si la valoració de l’independentisme que donen les enquestes i l’opinió de lectors de mitjans de comunicació és real o una estimació més».

La resposta del públic lector a la pregunta de el Nacional del 15 de gener de 2022  sobre si calen nous lideratges a l’independentisme ha sigut d’un 91%  favorable al canvi. Ara caldrà analitzar el per què d’aquesta opinió popular i les conseqüències.

També La Vanguardia del 14 de gener publica una enquesta del CEO que  dona menys importància a resoldre el problema polític entre Catalunya i Espanya que a la gestió dels serveis públics, considerant un 52,1% que el Govern no sap com resoldre els problemes del país. El suspens al govern actual és clar.

S’estén per tant la creença de que el govern no funciona, els mitjans de comunicació   vinculats a l’unionisme abonen aquesta opinió, i com diu Salvador Illa que busca guanyar més protagonisme convindria  conèixer altres alternatives.

Una nova llei electoral pot facilitar el canvi del règim electoral actual que els socialistes diuen afavoreix els partits nacionalistes. Aquest és ara el seu nou objectiu per intentar guanyar en una nova contesa electoral.

Està per veure que donaria de sí una nova llei electoral que noi se sap com ni quan la faran, pels desacords que s’han produït des de fa anys en el seu possible redactat.

El que no s’entén és que   els socialistes es creguin que canviant la llei electoral ja tindrien solucionat el problema i oberta la porta per accedir ala presidència de la Generalitat.  Les eleccions són les que diuen qui ha de governar, no la forma de fer una llei.

Els nous lideratges s’han de fer, la qual cosa vol dir que han d’acabar les endogàmies i els sectarismes, les successions per designació anticipada i el populisme. Els nous polítics hauran de demostrar formació cívica, sensibilitat  i esperit equitatiu, a més d’una ètica exemplar.

En el futur les bones relacions entre polítics contraris són desitjables. Seria inadmissible i inacceptable un polític que desitgés la presó dels seus adversaris per actes polítics promotors de la llibertat d’expressió i d’opinió de la ciutadania sobre fets transcendentals de la viuda política i del futur social.

Els nous polítics que seran hereus de la lluita dels catalans per la seva independència del regne d’Espanya, indubtablement  han d’acceptar  plenament la democràcia  com a forma de vida i de govern, fent front a tota deriva antidemocràtica i la demagògia populista.

De cap de les maneres s’ha de facilitar l’accés a la política a qui pretengui fer del frontisme, l’ariet destructiu i l’afronta la seva política, com estan fent actualment el PP, C’s  i VOX aferrats al conservadorisme dur, el capitalisme salvatge i l’autocràcia.

Els nous polítics no poden ser creacions de despatx. Han de conèixer personalment el carrer, la sensibilitat popular, els veritables problemes del dia a dia de la població.

En la nova política  s’ha d’introduir l’humanisme com a objectiu, una organització de la gestió pública adequada a la societat, servint-se de les noves tecnologies, i a l’evolució econòmica i internacional, a més de la lluita per la defensa del medi ambient i aturar el canvi climàtic.

En pocs mesos sabrem si la valoració de l’independentisme que donen les enquestes i l’opinió de lectors de mitjans de comunicació és real o una estimació més sense cap transcendència en el moment electoral quan es desvetlla qui és qui.

#politicatalana #politicaespanyola #periodisme #elrepublicà #democracia #independencia #procés #govern #catalunya