No hi ha treva amb Catalunya

El Republicà, Desembre 31, 2021

«El fet és que el 2017 Catalunya celebrava un referèndum d’autodeterminació i trencava amb l’Estat espanyol».

Si algun polític sap com plantejar que no hi ha d’haver treva amb els independentistes catalans és la Diputada conservadora Cayetana Álvarez de Toledo que es presenta com políticament indesitjable per què sap que no encaixa en el Partit Popular que la va fer diputada per Barcelona sense parlar català.

Aquesta senyora, liberal a l’antiga,  defensa la unitat d’Espanya i la uniformitat lingüística com vitals en l’esdevenir de la nació espanyola de la que considera que Catalunya n’és integrant de sempre. La història passada no compte per aquesta Diputada. Ella només veu el present i considera Espanya amb dret a l’hegemonia sobre tots els pobles ibèrics.

La Sra. Cayetana ignora sembla ser que Catalunya ve dels temps dels carolingis i que Catalunya ha sofert duies mutilacions territorials, la de la franja de Ponent i la dels territoris el Nord avui annexionats al territori francès. Si ho sap pot ser li sembli bé que Catalunya hagi perdut territori en benefici d’altres.

Cal no equivocar-se, la Diputada Cayetana no defensa res de Catalunya per què per on va només coneix Espanya, a més de  la Gran Bretanya on va estudiar.

Però a aquesta dona política li passa el mateix que a Rodríguez Zapatero quan parla de Catalunya. No l’encerta. En declaracions que li va fer a Pedro Ramírez el 2006 va donar per fet que en deu anys Catalunya no emprendria cap procés de ruptura amb Espanya i Espanya seria més forta, doncs Catalunya estaria millor integrada a Espanya. El fet és que el 2017 Catalunya celebrava un referèndum d’autodeterminació i trencava amb l’Estat espanyol.

L’humanisme europeista no arrela al regne d’Espanya. Els valors democràtics s’interpreten segons convé. Cayetana la rebel del PP en fa ús per justificar la seva posició negativa envers Catalunya.  Però ni conservadors ni socialistes, i la Sra. Cayetana tampoc,  prenen nota de que els catalans en la història sempre han sigut indòcils i indòmits.

Cayetana, dona arrogant que també ha fet de periodista, es considera de centre dreta i defensora del liberalisme més radical, el de l’individu en front del col·lectiu.

Considera la identitat  com a benzina del separatisme com un subjecte revolucionari en substitució de l’obrer que, segons ella,  ha destruït el comunisme en nom del progrés.

Per Cayetana la identitat és una idolatria està arrasant les conquestes liberals i la considera l’amenaça més seria per la democràcia liberal.

En el seu llibre (pàg 26) és manifesta contraria als separatismes i nacionalismes basc i català que se serveixen, segons ella,  de l’exclusió, l’extorsió, el bandejament i l’assassinat. Pel que fa a Catalunya confon per tant l’independentisme amb  el que va ser la ETA. Greu error,. Ni Catal8unya, ni actualment el País Basc  tenen res a veure amb una Eta que a més ja no existeix.

Nega l’existència del poble català tot i que admet que el procés separatista segueix viu i s’ha traslladat al Congrés dels Diputats. Però la Diputada Cayetana considera que el liberalisme és el principal antídot davant la implosió identitària.

Acusa als catalans de seguir un relat victimista i practicar la violència col·lectiva, afirmant que la Constitució de 1978 ha assumit la diversitat, i arriba a dir que Jordi Pujol no justifica  amb cap  motiu concret. Que negui ara els motius que mouen l’independentisme és una fal·làcia que demostra la seva intransigència i intolerància.

Dona per fet que els independentistes busquem el conflicte civil i destrossar les institucions, no li sembla bé la taula de diàleg on pensa que negociarem el referèndum d’autodeterminació. Per Cayetana el separatisme català és una involució per què sosté que a cada cultura li correspon un Estat, com també que volem establir fronteres  d’acord amb la llengua i no seguim l’evolució d’Europa cap a una comunitat d’Estats no identitaris.

 La Diputada Cayetana diu (pàg 502) que no existeix   el dret a exigir un dret que no existeix, i menys a imposar-lo, el que vol dir que es volen anular els drets vigents, referint-se a Pablo Iglesias.          Considera a més que el dret d’autodeterminació és una gressió a la igualtat dels espanyols  considerant exemplar l’actuació de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil contra el cop del 2017.

Acusa igualment a Pablo Iglesias en la sessió del Congrés dels Diputats de 27 maig 2020  de voler liquidar la Transició amb posicions marginals quan és per ella la obra política més important de la nostra història que és la pau civil espanyola, el marc que ens permet viure junts els diferents.

Afirma que el 1978 es va posar en peu una Espanya  nova, tolerant, oberta i lluminosa que s’ha de cuidar i promoure junt amb la majoria d’espanyols que defensen la llibertat i la igualtat i la fraternitat.

La Diputada del PP per Barcelona no diu la veritat quan es manifesta contra l’independentisme. Ella ho sap, però amb la seva fúria per imposar els seus criteris oblida el liberalisme que diu defensar, amb la idea de que l’Espanya constitucional pot cometre errors històrics com en el passat, la qual cosa vol evitar.

Com li va dir Pablo Iglesias en resposta a les seves formulacions, és preocupant que la dreta espanyola s’hagi situat en la provocació, la mentida, la manca de respecte i en posicions d’ultradreta. El gran referent ara és Pablo Casado, el seu president.

La dreta espanyola i la ultradreta no volen treves amb Catalunya. La seva posició és enfrontar-se a l’independentisme com si es tractessin de terroristes. Neguen drets que existeixen reconeguts a l’ordre internacional i per Espanya en Convenis Internacionals, i diuen que no existeixen. La responsabilitat històrica d’aquesta manera de conduir-se en política és greu, antidemocràtica i pròpia d’un guerracivilisme.

#politicatalana #politicaespanyola #periodisme #elrepublicà #democracia #independencia #procés #govern #catalunya