La perillositat social política

El Republicà, Gener 7, 2022

«En política també hi ha traïcions i traïdors».

No està clar de quina llibertat política disposen els crítics que en els partits són considerats gent perillosa pel que poden dir. Es practica la censura i l’aïllament dels crítics dels llocs de responsabilitat. Les iniciatives que no venen beneïdes i dirigides   des de la direcció d’un partit són la invitació a excloure els promotors.

La fe en una ideologia o idees de fer país d’acord amb uns valors i principis molesten als que se serveixen dels valors i els principis per fer la seva capelleta, escalar dins de les organitzacions o simplement mantenir-se en el càrrec si es possible fins a la jubilació, o canviar de càrrec per arribar-hi com ha passat amb consellers de la Generalitat que s’han servit de les portes giratòries dins del mateix partit.  No cal dir noms, tothom els coneix.

Va existir en temps del franquisme una normativa sobre perillositat social que va substituir la anterior de ganduls i malfactors. Molta gent avui LGRTBI hi va passar per el jutjat especial. El dit tercer sexe estava perseguit a Espanya com ho va estar l’adulteri.

Els polítics instal·lats no se sap exactament el que fan. Molts ni es coneixen. Procuren passar sense aparèixer en actes públics. No se’ls veu lluitant contra el temps que destrueix la idea de la llibertat, acceptant l’arbitrarietat com a cosa normal.

Tal com estem sembla o ens volen fer creure que només tingui valor la subsistència. Es polemitza sobre les crisis que travessem i les notícies  dels informatius se centren en totes les desgràcies possibles.  Sempre hi ha una crisi a punt per parlar del que no convé.

En política també hi ha traïcions i traïdors.  Alguns ho són per que callen  per no entrar en conflictes. Altres per què es creuen servir al que possiblement serà triomfant. En dictadura són traïdors i per tant perillosos el que no afalaguen el règim i els comandaments.

Sobren per tant en política democràtica els deslleials, els falsos, els mentiders i els intrigants per interessos propis.  També són traïdors i per tant socialment perillosos en una democràcia els que veuen com s’estén la corrupció i no fan res per impedir-ho si en poden treure alguna avantatge.

#politicatalana #politicaespanyola #periodisme #elrepublicà #democracia #independencia #procés #govern #catalunya