Ha sigut irresponsable ERC negociant unilateralment amb el govern socialista?

El Republicà, Desembre 22, 2021

«Les aliances independentistes s’estan trencant a Catalunya».

S’alcen crítiques a la gestió coneguda de Gabriel Rufián a Madrid  en les negociacions seguides sobre els Pressupostos Generals de l’Estat que ERC pensa aprovar.

S’ha fet mercadeig polític? Hi ha alguna raó per sotmetre’s tant de pressa a les conveniències del govern espanyol? Era qüestió de l’accés als fons europeus Next Generation?

Sigui com sigui, i no sabrem l’opinió dels assessors del grup parlamentari per què no la faran pública, les aspiracions del grup parlamentari d’ERC al Congrés  al final de les converses s’han reduït a la qüestió de la llengua a la llei de l’audiovisual, quan hi ha altres greus problemes com és el dèficit fiscal i un acord sobre concert fiscal.

Per què els demés diputats del partit de Rufián a Madrid s’han callat  i no han exigit més al govern socialista?  Sembla que estiguin donant la raó a Carles Puigdemont que respon a diari a totes les trifulques que s’organitzen.  No creiem que pugui estar d’acord amb el que ha negociat Rufián. S’ha quedat curt.

Junts no està d’acord amb el que està fent ERC a Madrid, deixant que se’ls escapi el català a Netflix i HBO, mentre les televisions tant estatal com privades  organitzen contraprogramació per baixar els fums de TV3 que va de líder d’audiència a Catalunya.

Les aliances independentistes s’estan trencant a Catalunya, no tant sols per el descontentament de Junts amb la gestió unilateral de Rufián, sinó també per l’acord amb els Comuns pel pressupost 2022 de la Generalitat. ERC ha tirat del recte amb tot. Però la professó en contrari s’alimenta i creix. Les intrigues contra ERC també.

Queda per veure fins a gener com anirà el tema de la reunió de la Taula del diàleg. Hi aniran finalment representants de Junts membres del govern o seguiran amb la tessitura de designar altres persones?. 

Com afectarà aquesta situació a les relacions entre els partits independentistes majoritaris a Catalunya? I la militància d’ERC,  com és que no valora la gestió dels seus diputats amb debats oberts només queixant-se de les intrigues i crítiques de Junts?

#politicatalana #politicaespanyola #periodisme #elrepublicà #democracia #independencia #procés #govern #catalunya