Dubtes i preguntes

El Republicà, Gener 13, 2022

«Quin pacte ha fet Pere Aragonès amb els Comuns per mantenir una antiindependentista com alcaldessa de la capital de Catalunya?».

Oriol Junqueras darrerament sembla no interferir en la gestió de Pere Aragonès i es queda amb les seves reflexions en aparicions en actes de partit. Junqueras comunica la seva doctrina de la lluita contra l’adversitat i les idees de Tornarem a vèncer.

Veus contràries acusen a Junqueras d’haver teixit una red d’adhesions per les pors de la gent davant la inseguretat de la feina, l’ego dels càrrecs, l’ambició dels trepas que són el seu aparell amb un partit verticalitzat sense practicament debat intern ni l’assemblearisme tradicional d’ERC, per què tot ho decideix la direcció.

Les eleccions han donat força a una ERC que feia la viu viu.   L’arribada de Junqueras el 2012 a la direcció junt amb Marta Rovira, d’elecció en elecció els ha permès crear una xarxa de càrrecs, regidors, assessors, directors designats a dit, que s’ha convertit en un teixit polític en creixement des de que té la presidència de la Generalitat. És aquesta realitat la nova caverna catalana?

Abans, quan governava CDC va passar el mateix. Amb els socialistes, més del mateix, aprofitant les jubilacions dels ex franquistes que arribaven als càrrecs amb el carnet de Falange espanyola i també com a membres del Movimiento Nacional. També va afavorir nous contractacions o oposicions per cobrir les noves necessitats. Cpo0ntrolar l’administració sempre ha sigut important pel que es veu.

A Catalunya com a la resta d’Espanya s’ha blanquejat el franquisme, doncs les reprovacions i rebuig de la monarquia no han servit de gran cosa per què la monarquia espanyola segueix al seu lloc.

Sembla que la Comissió de la Dignitat  ha fet molt més que els partits independentistes per recobrar la dignitat dels republicans assassinats per la dictadura i l’exili. No n’hi ha prou en anar un cop a l’any anar a honorar la tomba de lluís Companys a Montjuic i assenyalar  els responsables de les tortures i execucions arbitràries d’antifranquistes o resolucions de nul·litat de processos.

Cal no oblidar que la Constitució de 1978 fou enganyosa i el Jutge Enrique López, que no nega amb rotunditat que no tenim justícia ni democràcia, fent broma el passat 28 de Desembre va dir que calia “instaurar  tintes autoritarios para preservar la democràcia”. Tindrà alguna cosa a veure això dit el dia dels innocents amb el fet de la persecució actual de l’independentisme pels serveis policials i els Tribunals?

ERC ha d’explicar molt bé el seu pacte amb els Comuns i aclarir  el que li ha passat amb les CUP que han retirat la seva confiança al president Aragonès i ara el volen sotmetre a una moció de censura per què el President no vol presentar una qüestió de confiança i li treu importància. Pere Aragonès no vol fer el pas al costat de Mas ni estar als capricis de la gent de les CUP.

ERC ha canviat d’aliats i ara està de nuviatge amb els Comuns  que li han donat el pressupost de la Generalitat pel 2022. L’independentisme ha pactat amb els no independentistes que diuen són d’esquerres i això no ho entenen a JuntsxCat  i menys les CUP per què pot desfer la majoria del 52%.

Aragonès no volia perdre la votació parlamentària i possiblement haver de convocar noves eleccions a Catalunya. Els Comuns ho han evitat amb un missatge angelical, mentre ERC ha acabat votant a favor del pressupost Colau a l’Ajuntament de Barcelona mentre Ernest Maragall deia que no el votaria. Intercanvi de cromos. Què resolt aquest acte de complaença institucional? 

Es veu viable per la independència de Catalunya que segueixin els acords i aliança ERC/Comuns?  Per què no es demana al poble quina és la seva opinió de tot això? Per què admeten els Comuns el despilfarro que té organitzat l’alcaldessa de Barcelona amb el tramvia de la Diagonal i el desordre dels nous funcionaris que vol contractar? Què busca Colau? Vol funcionaris efectius i amables amb el públic a crear un exèrcit d’addictes   per què li facin les eleccions i seguir d’alcaldessa mentre enterra en Ernest Maragall? Creuen els Comuns i ho permeten que qui té poder l’ha d’eternitzar? És aquest el seu concepte de democràcia? 

Quin pacte ha fet Pere Aragonès amb els Comuns per mantenir una antiindependentista com alcaldessa de la capital de Catalunya? Que ha dit Oriol Junqueras davant la maniobra de l’acord d’ERC amb els Comuns per obviar la censura de les CUP? Hi ha tingut alguna cosa a veure? Quina és la previsió d’aliances electorals de cara a les properes municipals?

S’han posat a pensar els nostres governs   general i municipals sobre els efectes de les macro granges, la irrupció també de les companyies  transnacionals en la creació de noves energies no fòssils i la especulativa política bancaria que obliga als clients a comprometre’s amb inversions per aconseguir un millor tracte mentre van acomiadant treballadors?

Controlaran d’una vegada Generalitat i Ajuntaments  la construcció a la Costa per què no es destrueixi el paisatge i no es permeti de nou l’especulació immobiliària? Es farà una política d’accés a l’habitatge amb hipoteques assequibles per a famílies treballadores que no tenen diners per invertir en els fons d’inversió o accions que exigeixen els bancs?

#politicatalana #politicaespanyola #periodisme #elrepublicà #democracia #independencia #procés #govern #catalunya