Deixar de manipular la història

El Republicà, Gener 5, 2022

«Els Memorials avui ens serviran de recordatori  del que no s’ha de fer en democràcia i dels errors històrics en que molts van caure».

La història avui és tasca dels historiadors,. Però hi ha qui prefereix manipular la història per treure’n profit polític. Aquests polítics que volen fer d’historiadors de conveniència, manipulant-la la fan servir per promoure agitacions socials contra els seus adversaris.

Voler esborrar el passat no serveix per res, per què el passat se sap i hi ha molts testimonis del que realment ha passat. Els Memorials avui ens serviran de recordatori   del que no s`ha de fer en democràcia i dels errors històrics en que molts van caure.

Els atacs  esbiaixats i manipulats amb mentides de Pablo Casado contra el que passa a Catalunya  té molt d’antagonisme i de menyspreu per una societat que es manifesta garant de la democràcia i defensora de la seva identitat. És precisament el que no volen les dretes espanyoles.

La salut de la democràcia exigeix preservar la  ciutadania de l’extrema dreta que vol destruir la democràcia en lloc de preocupar-se pel país català al que aplicaria el 155 i  suprimiria Parlament i govern de Catalunya.

No ens ha d’espantar el passat per molt turbulent que hagi sigut, però n’hem d’extreure, l’experiència per no tornar-hi a caure. Això si, la dictadura, és el que hem de deixar enrere impedint siguin realitats els somnis  que no amaga l’extrema dreta.

Els crims del passat no es poden esborrar, no tenen justificació i per què no els amaguin s’ha de passar a l’ofensiva per què triomfi la veritat i es coneguin les discrepàncies sobre els sistemes de valors que s’amaguen amb falsificacions de la història.

#politicatalana #politicaespanyola #periodisme #elrepublicà #democracia #independencia #procés #govern #catalunya