De vacunes i mascaretes

El Republicà, Desembre 29, 2021

«Espanya té 60.041 nous casos i 50 defuncions des de dimarts 21 de desembre».

Pedro Sánchez només vol vacunes i mascaretes i cap més responsabilitat. No es proposa imposar restriccions. Pot ser no li convé amb un Madrid, les dues Castelles, Extremadura, l’Aragó i pràcticament també tota Andalusia sense restriccions.

Per el president de la Generalitat aquesta posició és decebedora, la proposta Sánchez que és més del mateix insuficient. Sense mesures obligatòries els contagis seguiran i el col·lapse sanitari seguirà encara que la Sra. Ayuso digui que els metges li fan boicot per què es manifesten   protestant.

Pere Aragonès reclama els diners de la Covid, doncs la lluita no es fa amb meres paraules i els mitjans econòmics són necessaris per abastir el que sigui necessari.

Com a conclusió de la XXV Conferència de Presidents celebrada aquest dimecres, “el gobierno no se moja” i ha passat la responsabilitat de les mesures restrictives a prendre a les Comunitats autònomes. Per tant les diferències entre uns i altres són considerables i el tràfic de contaminacions imparable.

José Antich diu que  això que ha fet el president espanyol és passotisme  menyspreant les  propostes catalanes, sabent que hi ha autonomies amb indicadors de contagi pitjors que a Catalunya. No es proposen restringir la mobilitat ni els actes de masses.

Espanya té 60.041 nous casos i 50 defuncions des de dimarts 21 de desembre. La gran queixa ara és que per el govern espanyol és més important invertir 1185 milions d’euros en un nou model d’helicòpter de combat, en total 18 que es fabricaran a Albacete, a més de comprar 50 avions caça F-35 també de combat, amb una despesa previsible de 3950 milions més d’euros.

Aquesta és la diferència del que decideix el govern central comparada amb el que decideix la Generalitat amb el toc de queda, tancament d’oci nocturn, reducció de places als restaurants i bars, distàncies socials, etc.

Podem dir com diria Francesc Canosa que tenim un Estat en mal estat amb el tema de les restriccions anticovid. Europa posa en marxa noves restriccions.

Hem de prendre consciència del que és la realitat de la situació i com la vida ens queda afectada. L’esperança sempre hi és a diferència de com actua el govern espanyol. Ara s’hauria de veure el per què manquen els subministraments de vacunes, antígens i elements de PCR.  No hi té res a veure Sanitat?

Quedi clar que amb vacunes i mascaretes no n’hi ha prou per guanyar aquesta guerra antiviral.

#politicatalana #politicaespanyola #periodisme #elrepublicà #democracia #independencia #procés #govern #catalunya