Abolir privilegis salarials i silencis

El Republicà, Gener 21, 2022

«Ara s’han d’abolir tots els privilegis que van contra la igualtat i la democràcia social i obrir les institucions a la transparència».

El descobriment del negociat de ser funcionari i obtenir llicència per no treballar sense deixar de cobrar és una liberalitat que sorprèn, doncs és incomprensible que qui no treballa rebi pagues mentre hi ha molta gent a la cerca de feina i pràcticament sense recursos per mantenir la família.

L’escàndol dels llicenciats del Parlament de Catalunya que esperen còmodament la jubilació a casa seva sense renunciar al sou  sona a privilegi per corruptes tolerat per la casa de la llibertat i la democràcia.

És clar que això ha passat per què fa uns anys un jove president del Parlament va tenir l’acudit d’apujar-se el sou i consolidar-se una pensió vitalícia pel dia que deixés de ser-ho. Així en Benach va poder dedicar-se a la hostaleria a la seva ciutat de residència.

Durant anys s’ha silenciat aquest fet pels membres de la  Mesa del Parlament que ho van aprovar. Eren els temps del segon tripartit. Els que manaven es protegien contra possibles incidències.

No els importava el que passaria si el fet hagués transcendit a l’opinió pública. Ara si ha arribat a coneixement de la ciutadania i es considera escandalós que això estigui passant. Laura Borràs  ha d’abolir, derogar o anul·lar aquest acord, en lloc de retallar les prestacions a càrrec dels fons del Parlament. Ella mateixa també es pot retallar el salari que té adjudicat. No necessita tants diners per viure.  Hi ha molta gent que passa gana.

A la política catalana es van establir privilegis des del primer dia de la democràcia. Molts ja hi eren des de ben abans, una continuació de la corrupció franquista. Els partits van servir per anar col·locant gent en càrrecs a canvi de servilisme i disciplina fent el que manava la direcció del partit. Convergents, socialistes, esquerrans, franquistes, tots han passat pel mateix raser, expulsant de la política qui fes massa preguntes, comptant amb la discreció i silenci dels mitjans de comunicació.

Deien que no hi ha corrupció als partits i un es pegunta que és això sinó que s’ha descobert al Parlament de Catalunya. No hi havia cap raó per establir el privilegi de cobrar el sou sense treballar. A canvi de què es va fer aquest deshonor? 

Ara s’han d’abolir tots els privilegis que van contra la igualtat i la democràcia social i obrir les institucions a la transparència. Una altra pregunta també dona voltes: En què es van gastar els 14,8 milions d’euros  de la Consulta el 2014 i el referèndum del 2017 que diu el Tribunal de Comptes del regne?  És cert o s’ho han inventat?

Aquests fets   dona coratge per lluitar contra les desigualtats i els abusos, l’arbitrarietat salarial i la corrupció política. Se suposa que només acabem de començar a destapar porqueria en la es mou la nostra política. Què més descobrirem?

#politicatalana #politicaespanyola #periodisme #elrepublicà #democracia #independencia #procés #govern #catalunya